Snel en effectief je dikke darm uitspoelen met deze super smoothie

Miljoenen mensen hebben last van hun spijsvertering, hoofdpijn, vermoeidheid en andere ongemakken. Deze klachten zijn vaak te herleiden tot problemen met de dikke darm en velen geloven dat de sleutel tot een sterk immuunsysteem een gezonde spijsvertering is. De gezondheid van je darmen verwaarlozen kan leiden tot een verscheidenheid aan aandoeningen, variërend van relatief onschuldig (af en toe constipatie) tot zeer ernstig (dikkedarmontsteking of prikkelbaredarmsyndroom).

digest

Als het darmstelsel niet naar behoren functioneert, hoopt uiteindelijk 2 tot ruim 9 kg aan onverwerkte afvalstoffen zich in het lichaam op, tot wel 70 uur lang. Een gezond persoon kan voeding in ongeveer 24 uur verteren. Een dikke darm vol gifstoffen is vaak de oorzaak voor veel ziekten en gezondheidsproblemen. De reden dat zoveel mensen lijden aan darmproblemen heeft te maken met hun dieet, waar vaak te weinig vezels in zitten en te veel suiker en fastfood.

Met deze super smoothie is het gemakkelijk om je dikke darm te detoxen en je darmen weer te laten werken als een goed geoliede machine!

Je hebt nodig: 

  • 1 kopje water
  • 1 el biologische honing
  • 1 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 1 appel

Pixabay

Zo maak je het: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix grondig tot het chiazaad volledig is opgezwollen. Drink de mix dagelijks op een nuchtere maag en je merkt snel hoe je spijsvertering verbetert. Je lichaam zal in staat zijn om veel sneller van de afvalstoffen af te komen, wat weer zal leiden tot een gezondere, ontgifte dikke darm.

Daarom werkt het zo goed: 

Honing heeft ontsmettende, antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen waardoor het een effectief middel is tegen darmkanker. Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels die allemaal helpen om het verteringsstelsel op hoge snelheid draaiende te houden. Chiazaad wordt als echt wonder gezien — de zaden bevatten proteïne, vitamines, voedingsstoffen, omega-3 vetzuren en zijn rijk aan vezels. Appels bevatten een heel hoog gehalte aan oplosbare en onoplosbare vezels, die ook helpen bij het op gang brengen van de vertering.

Pixabay

Het verbazingwekkende is dat deze smoothie niet alleen goed is voor je darmen — het kan ook helpen bij het voorkomen van hartziekten. Nou, dat noem ik nog eens een powerdrank!

Gezond eten en veel bewegen kan ook bijdragen aan een gezond darmstelsel. Dat betekent veel fruit, groenten en volkoren producten eten, terwijl je afblijft van fastfood, suiker en andere voedingsmiddelen met witte bloem. Probeer ook stress, alcohol, cafeïne en nicotine te vermijden — je darmen zullen je dankbaar zijn!

Pixabay

Een gezonder dieet en levensstijl, gecombineerd met een dagelijkse smoothie kan wonderen verrichten voor je vertering. Je zult snel merken dat je meer energie hebt en je hebt ook kans dat je cholesterolspiegel begint te zakken. En als je in de spiegel kijkt, zul je waarschijnlijk ook zien dat je huid er veel gezonder uitziet.

Dus als je te maken hebt met maagproblemen en voelt dat je verteringsstelsel wel een beetje hulp kan gebruiken, probeer dan deze fantastische smoothie. En zelfs als je geen problemen hebt kun je het nog steeds drinken om je lichaam in topvorm te houden. Want elk gezond lichaam profiteert van een detox op zijn tijd!

Reacties

Ook interessant