Inspirerend: Deze Oostenrijker heeft de kleine ruimte van zijn appartement wel héél efficiënt benut.

Als de 37-jarige Christian Schallert uit Oostenrijk een appartement van 24 m² koopt met uitzicht over de daken van Barcelona, is zijn moeder geschokt.  Je moet niet alleen 100 trappen beklimmen voordat je het appartement bereikt, maar de piepkleine woonruimte is ook nog eens niet precies wat ze voor haar zoon voor ogen had.

Youtube/Kirsten Dirksen

Zo zag het appartement er eerst uit: de badkamer bevindt zich achter de groene wand. Het gipswerk brokkelt van de muren af en er missen hele stukken behang.

Youtube/Kirsten Dirksen

En zo ziet het eruit na Christians renovatieproject. Hij verwijderde de badkamerwanden en installeerde een transparante douchecabine. Hij besloot dat hij zich voor zijn nieuwe appartement zou laten inspireren door technieken die vaak op boten worden toegepast - alles kan worden opgeborgen in de wanden! De voordeur aan de achterzijde van de kamer staat nog op dezelfde plek, maar de rest ziet er compleet anders uit.

Youtube/Kirsten Dirksen

Het is verbijsterend wat er zich allemaal in deze kleine ruimte verschuilt: De keuken en koelkast bevinden zich veilig achter deze deur.

Youtube/Kirsten Dirksen

De eettafel klapt ook uit vanuit de muur er tegenover.

Youtube/Kirsten Dirksen

Het bed is onder het balkon opgeslagen als hij het niet gebruikt en kan gemakkelijk worden uitgeschoven als hij klaar is om onder de wol te kruipen.

Youtube/Kirsten Dirksen

Als Christian zin heeft in bankhangen, schuift hij zijn bed maar half uit, grijpt zijn lievelingsboek erbij of haalt de tv tevoorschijn - en hij is klaar om te chillen.

Youtube/Kirsten Dirksen

Hij is constant delen van zijn nieuwe huis aan het openen, sluiten, trekken en duwen. Maar dat is nu precies wat hij er het meeste aan waardeert: het verandert voortdurend.

Youtube/Kirsten Dirksen

"Mensen vragen me altijd hoe ik zoveel snoepjes kan eten en toch zo fit blijf. Nou, ik woon in een actie-appartement," zegt hij. "Ik ben voortdurend dingen aan het verschuiven en verbrand daarmee calorieën."

Eén van Christians vrienden noemt het een "LEGO-appartement" omdat alles op elkaar is gestapeld.

Youtube/Kirsten Dirksen

Hier is de video van Christian die zijn nieuwe huis toont:

Dit zal niet iedereens droomappartement zijn, maar na een avondje uit in Barcelona lijkt het me toch een paradijsje om naar terug te keren. En je haalt er zeker wel een aantal ruimtebesparende tips uit die je ook in je eigen huis zou kunnen toepassen!

Reacties

Ook interessant