Neem een hap: Zo maak je een holle frisdrankfles van chocolade

Zijn jouw tieners een beetje te oud voor de paashaas, maar houden ze wel van chocolade...?

De volgende keer dat je ze een leuk figuur van chocolade wilt geven — voor een verjaardag of Pasen, bijvoorbeeld — volg je gewoon deze instructies om iets te maken wat zowel grappig is als lekker.

Je hebt nodig:

  • een lege 500 ml fles van hun lievelingsfrisdrank, inclusief de dop en het etiket
  • een reep chocolade (biologisch bijvoorbeeld? Of bekroond ambachtelijk!)
  • een scherp mes
  • een trechter
  • een steelpan
  • een kom
  • snoepjes om de fles mee te vullen

Zo maak je het:

Was de fles goed uit en laat het volledig drogen.

YouTube/DaveHax

Verwijder voorzichtig het etiket, zonder het te beschadigen. Leg deze ergens veilig neer waar het kan drogen — je zult het snel weer nodig hebben!

YouTube/DaveHax

Als de fles eenmaal volledig droog is, doe dan de in stukjes gebroken reep chocolade in de kom. Breng een laagje water aan de kook in de steelpan en plaats de kom in de pan, boven het water. Laat de chocolade smelten en roer zodra het vloeibaar is nog een paar keer goed door, zodat alle eventueel overgebleven klontjes oplossen.

YouTube/DaveHax

Zet nu een trechter op de fles en giet voorzichtig de gesmolten chocolade erin. Aangezien je een holle chocoladefles wilt, hoeft de gesmolten chocolade slechts een kwart van de plastic fles te vullen.

YouTube/DaveHax

Schommel en draai de fles voorzichtig totdat de chocolade de volledige binnenwand bedekt, inclusief de hals. Probeer de chocolade gelijkmatig te verdelen, zodat je chocoladefles een redelijk consistente dikte heeft.

YouTube/DaveHax

Laat de chocolade afkoelen en verharden, terwijl je doorgaat met het voorzichtig en gelijkmatig bewegen van de fles, zodat de laatste vloeibare druppels goed verdeeld worden.

YouTube/DaveHax

Zodra het volledig gedroogd is, kun je de fles vullen met snoepjes naar keuze. Ze hoeven alleen klein genoeg te zijn dat ze door de flessenhals heen passen, zoals de paaseitjes op de afbeelding.

YouTube/DaveHax

Nu komt het lastige gedeelte: Neem een scherp mes en snijd door het plastic heen — zonder de chocolade te raken! Het is wellicht aan te raden om een stanleymes te gebruiken (als je een goede beheersing hebt over je handmotoriek). Het enige wat je hoeft te doen is één snede maken rondom het midden van de fles...

YouTube/DaveHax

... zodat je de boven- en onderkant eraf kan trekken zonder de chocolade te beschadigen.

YouTube/DaveHax

Als je eenmaal het plastic hebt verwijderd, bevestig je het etiket direct op de chocolade: gebruik een beetje verborgen plakband om de uiteinden aan elkaar vast te maken. Laatste stap: plaats de dop weer op de fles.

YouTube/DaveHax

Nu heb je een leuk — en charmant! — cadeau om te geven aan een chocolade- (en/of frisdrank-)liefhebber in jouw leven. Misschien trappen ze erin: het lijkt net echt!

YouTube/DaveHax

Als je een geschenk zoals deze maakt, zullen je vrienden en familie zeker onder de indruk zijn! En dan is er nog de extra verrassing van het ontdekken van de smakelijke inhoud door de fles te schudden... maar ze zullen eerst een beetje van de fles moeten snoepen, voordat ze erbij kunnen.

YouTube/DaveHax

Bekijk deze video voor stapsgewijze instructies:

Je hoeft natuurlijk geen cola of ander frisdrank te gebruiken. Die hebben gewoon het voordeel dat ze er zelf al chocolade-achtig uitzien. Maar als je iemand kent die graag komboecha of kurkumadrankjes drinkt, kun je ook een leuke, vriendelijke grap met hen uithalen door hen een chocoladeversie van hun geliefde gezondheidsdrank te geven!

En voor de vulling kun je van alles gebruiken: van M&M's en gummiberen, tot met chocolade bedekte espressobonen, of wat dacht je van chai-spice pecannoten...? Of natuurlijk de zoetste optie: suikerhartjes!

pint1

Veel plezier met het maken en proeven! 

Bron:

YouTube

Reacties

Ook interessant