Creatief CD's recyclen tot sierlijke achterwand in de keuken

Wat doe je met CD's die je echt niet meer nodig hebt of wilt? Dit stel verzon een hele bijzondere manier om hun oude CD's te gebruiken. Ze besloten ze in stukjes te knippen en er een wandmozaïek van te maken voor hun keuken. Afhankelijk van waar je staat, zorgt het daglicht dat naar binnen schijnt voor talloze kleurrijke effecten in de ruimte. Bovendien ziet de ruimte er lichter uit. Dat betekent dat er overdag geen extra verlichting nodig is in de keuken. Dat is pas een creatieve manier om je CD's te recyclen!

Flickr/ Greg Goebel

Reinier en zijn vrouw hebben echter wel lang over het project gedaan. Hij vroeg tijdens het project vaak: "Wat denk je, hoe lang zal het duren om de achterwand klaar te krijgen?" Waarop zijn vrouw grappend antwoordde: "Als we echt willen vandaag nog!" Vanwege talloze dagelijkse verplichtingen, deed het stel er twee maanden over om de CD's om te toveren in een tegelwand voor de keuken.

En zo deden ze dat:

Eerst knipten ze de CD's in kleine stukjes. Het was belangrijk dat ze hierbij de holografische foliebedrukking niet beschadigden, anders zou het prachtige beoogde lichteffect niet meer mogelijk zijn. Eerst probeerden ze het met een gewone schaar, maar dat werkte helemaal niet. Nadat ze meerdere scharen hadden uitgeprobeerd, vonden ze een geschikte soort. Reinier moest het knipklusje voor zijn rekening nemen, want Ilona's handen gingen er veel te pijn van doen. Maar uiteindelijk gingen ze over op een snoeischaar en dat maakte het knippen van de CD's heel goed te doen.

cds

Ze kregen ook hulp van een vriend die gebogen randen kon knippen met een speciale schaar.

Instructables

Afhankelijke van het type oppervlak waartegen je de CD's vastmaakt, heb je hele sterke lijm of hechtmiddel nodig. Het was best veel werk, maar als je deze plaatjes bekijkt, zie je dat het het allemaal meer dan waard was:

Instructables

Instructables

Als jij oude CD's hebt die je toch weg wilt doen en je zou ook wel zo'n gave achterwand willen als die van Ilona en Reinier, ga dan snel aan de slag! Jouw meesterwerk zal zeker jaloerse blikken uitlokken bij bezoekers en gasten. 

Bron:

instructables 

Reacties

Ook interessant