Maak in slechts zes stappen stijlvolle bollen voor je interieur

Je hebt deze waarschijnlijk al eens gezien in de etalage van een interieurwinkel of misschien bij vrienden thuis: betonnen bollen met kaarsjes of een plantje. Die kun je gewoon zelf thuis maken. Ze zien er super leuk uit en zijn helemaal niet duur.

;nbsp&

Je hebt nodig:

Waarschuwing: dit wordt een heel geklieder dus pas je kleding daar op aan en draag handschoenen!

Zo ga je te werk:

1. Snijd de zwachtels in stroken van 5 tot 7,5 cm.

;nbsp&

2. Mix het beton tot een gemiddeld dikke consistentie. Voeg het water stukje bij beetje toe om te voorkomen dat het beton te vloeibaar wordt. Blijf voor een gelijkmatige structuur roeren nadat het klaar is, want het vloeibare deel heeft de neiging om naar de oppervlakte te drijven. 

;nbsp&

3. Week de stroken in het beton.

;nbsp&

4. Omdat het lastig tegen te houden is dat de ballon gaat rollen, steek je hem in de kan of pitcher en druk je hem aan totdat ie vastzit. Neem dan de doorweekte zwachtelstroken en leg ze in rijen over de ballon heen totdat elk deel waar je bij kunt bedekt is.

Tip: Als het beton nog nat is, strijk je alle overlappende stroken of randen glad, zodat de oppervlakte niet met kreuken en bulten is bedekt. Je kunt lagen verband toevoegen en het beton er met een plamuurmes op smeren, zodat je telkens weer het oppervlak gelijk maakt en bijschaaft.  

;nbsp&

Laat het geheel vervolgens een nachtje drogen. 

;nbsp&

5. Maak nu de ballon stuk - deze zou gemakkelijk van de betonnen bol moeten loskomen.

;nbsp&

6. Tot slot verf je de bol, waarbij je voor de binnenkant en de buitenkant verschillende kleuren gebruikt.

;nbsp&

Je kan de binnenkant met een metallic verf bespuiten, om licht te laten reflecteren voor een mooi en schitterend effect. Zorg dan dat je het met lakmiddel (zoals de LeakSeal spray) waterdicht maakt.

;nbsp&

Of kies je eigen kleurencombinatie en leef je uit. 

;nbsp&

Geweldig dat je in slechts één nacht zo'n prachtige decoratie voor je inrichting kunt maken. Geniet van de kliederboel — en de reacties van je vrienden!

Reacties

Ook interessant