Tover je oude conservenblikken om tot iets nuttigs voor in huis

Zelfs als je je best doet om gezond en lokaal te eten, is het moeilijk om niet af en toe eten in blik te kopen. Of het nu zongedroogde tomaten zijn, bonen of eten voor onze trouwe viervoeters, de meeste huishoudens hebben wel ergens een conservenblik liggen. Maar wat doe je met die lege blikken? De recyclebak verslindt er heus een paar, maar daar hoef je niet afhankelijk van te zijn. Kijk eens op welke creatieve manieren je oude blikken opnieuw kunt gebruiken.

Bedek de blikken met bladzijdes van een oud kookboek of een krant en ze zijn zo omgetoverd tot retro houders voor kwasten, potloden, keukengerei, bloemen, etc.

knickoftime.net

knickoftime.net

knickoftime.net

Met een beetje katoen en een stukje stof maak je er handige speldenkussens mee. 

designsponge.com

designsponge.com

designsponge.com

De grote blikken die je krijgt als je grote hoeveelheden tegelijk inkoopt, transformeer je in hippe opbergruimte voor handdoeken in de badkamer.

diy-enthusiasts.com

4 gaten en een likje verf en - voilà! - een praktisch systeem om je lintjes netjes op te bergen en te gebruiken.

cupcakesandcrinoline.com

cupcakesandcrinoline.com

Lijm blikken van verschillende afmetingen naast elkaar op een plank en verf ze met een spuitbus om een stijlvolle pennenbak te creëren.

viewfromthefridge.com

viewfromthefridge.com

Of ga voor kaal! Nagel meerdere kale blikken tegen de muur of hang ze met magneten op en voorzie ze van etiketten voor een overzichtelijk handenarbeidsysteem. 

hgtv.com

Thee- en koffiekannen hergebruik je voor dezelfde inhoud, maar kunnen er met een beetje aandacht duizend keer beter uitzien.

happyhappynester.com

happyhappynester.com

Spijker een paar blikken vast aan een houten paal en vul ze met potgrond. Perfect voor een mini-kruidentuin en een mooie aanvulling voor je veranda.

theendearinghome.com

Makkelijker dan dit wordt het niet: doop de blikken halverwege in de verf en je hebt een modern en minimalistisch design voor je bureau.

frkmayasloft.blogspot.com.es

Niet genoeg plek over op je bureau? Geen probleem, boor een gaatje in de blikken en hang ze op aan een handdoekenrails met kleine metalen haakjes.

beadandcord.com

flickr.com

Lege tonijnblikjes (duurzame, natuurlijk) hebben de perfecte grootte om je lade te ordenen.

hgtv.com

Je kunt zelfs verfblikken hergebruiken als archiveringssysteem op de boekenplank of op je bureau.

marthastewart.com

bhg.com

Van maisblik tot krijtjeshouder in slechts een paar stappen.

sugarbeecrafts.com

sugarbeecrafts.com

Dit kleine blikje is met plakkend, gelamineerd papier bedekt en wordt gebruikt als houder voor tandenborstels - die raak je nooit meer kwijt. 

thecreativeimperative.blogspot.com

thecreativeimperative.blogspot.com

Bevestig een paar hendels aan een groot blik en verf in een kleur naar keuze om een prachtig uitziende container te maken.

parolanasema.blogspot.fi

parolanasema.blogspot.fi

parolanasema.blogspot.fi

Geen hondenvoer uit zak; transformeer een groot popcornblik in een schitterende opslagdoos voor hondenkoekjes.

tidymom.net

tidymom.net

Voor mensen met een andere smaak: bedek de blikken met je favoriete stof en kanten versiering om een prachtig stuk te creëren.

unnepeljunk.hu

unnepeljunk.hu

unnepeljunk.hu

Een iets ambitieuzer project: met een paar lege blikken, een stuk hout, wat verf en een beetje leer kun je een geweldige houder voor het tafelzilver maken. Perfect voor de volgende picknick of een dagje strand!

viralcrafts.com

viralcrafts.com

Je zult nooit meer een blik weggooien! Het loont om ze te bewaren - vertel het verder!

Reacties

Ook interessant