Zo maak je in een handomdraai je bed op

Geërgerd dat je je bed moet opmaken? Vooral met een groot dekbed kan het echt wel eens even stressen zijn. Het wordt hoog tijd dat we een truc hadden om een paar minuutjes te besparen - en al het gedoe! Zo doe je het juist - en vliegensvlug.

Keer het dekbedovertrek binnenstebuiten en leg het verspreid over het bed heen. De onderzijde ligt ook echt aan het voeteneind van het bed.

YouTube/Lorraine Lea

Leg er dan je dekbed direct overheen en begin het op te rollen met het overtrek. Je begint bij het hoofdeinde.

YouTube/Lorraine Lea

Je zult een- of tweemaal van kant moeten wisselen. Vooral als je met een groot dekbek bezig bent, is dit gewoon een briljante methode.

YouTube/Lorraine Lea

Als je bij het voeteneinde bent beland, vouw dan het uiteinde van de rol om en trek de "juiste" kant van het overtrek over de hele rol heen, alsof je de rol erin probeert te wikkelen. 

YouTube/Lorraine Lea

Doe nu de knoopjes of de rits over het midden dicht. Loop dan naar het andere uiteinde en herhaal de vorige twee stappen, waarbij je het knopen of ritsen afmaakt.

YouTube/Lorraine Lea

Nu ben je alweer bijna klaar. Kan je het geloven? 

YouTube/Lorraine Lea

De rest is eenvoudig: doe je hand aan de andere kant erin, haal de rol los en rol het via de achterzijde weer voorzichtig en netjes uit over het bed.

YouTube/Lorraine Lea

Zo blijft het voeteneinde aan de onderzijde en rolt de rest open over het bed richting het hoofdeinde — pure magie!

YouTube/Lorraine Lea

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is goed opschudden...

YouTube/Lorraine Lea

...en je kussens schikken. Dat was het dan! Wow, er gaat niets boven een fris opgemaakt bed met schone lakens. 

YouTube/Lorraine Lea

Bekijk de hele truc nog eens in dit filmpje:

Kamermeisjes van de wat duurdere hotels in de wereld gebruiken deze truc om de bedden van gasten op te maken. Ze noemen het de "Burrito Method", vernoemd naar de wijze waarop de geliefde Mexicaanse snack wordt bereid. In Noord-Europa hebben ze het vernoemd naar een populair gerecht met opgerolde zure haring. Hmm, doe mij die burrito dan liever maar. Hoe dan ook: hoog tijd om het zelf eens uit te proberen!

Reacties

Ook interessant