Know-how: Zo haal je meer uit je batterijen

Batterijen spelen nog best een rol in het huishouden. Je vindt ze in de afstandsbediening, de wandklok, de kookwekker en nog veel meer handige apparaten. Om het maximale uit de batterijen te halen, pas je deze slimme trucs toe:

1. Vul je afstandsbediening alleen met batterijen

YouTube

De volgende keer dat je de batterijen in je afstandsbediening moet verwisselen, zoek dan een schroef die net zo lang als de batterijen is. Steek dan één nieuwe batterij in het apparaat en steek de schroef in het andere vakje. Je zult zien: het werkt gewoon!

2. Heb altijd de juiste maat batterij bij de hand

YouTube

Je wekker geeft geen kik meer, maar je hebt hem morgenochtend dringend nodig? En nu is het enige wat je kunt vinden een paar super kleine AAA-batterijen die niet passen? Geen probleem.

YouTube

Wikkel aluminiumfolie aan de minkant (de platte kant) van de batterij. Zo kun je de lengte van de batterij uitrekken totdat het past.

YouTube

Nu zal je wekker het gewoon doen en weet je zeker dat je op tijd zal zijn voor die vroege, belangrijke afspraak! 

3. Alternatieve toepassingen voor batterijen

YouTube

Zelfs lege batterijen zijn bruikbaar, bijvoorbeeld als stylus voor je smartphone. In de winter, als je dikke handschoenen draagt, kun je gewoon een oude batterij in je zak bewaren en gereed hebben voor als je je smartphone nodig hebt. Dan hoef je nooit meer in de vrieskou je handschoenen uit te trekken om te swipen! 

4. Maak een snelle zakwarmer

YouTube

Ideaal voor in de winter: gebruik een batterij om een zakwarmer te maken. Wikkel gewoon in aluminiumfolie en steek in de zak van je jas of jack. Dankzij de milde elektrische ontlading en stroomlek zal het de plek licht verwarmen en je handen comfortabel houden. 

Bekijk de tips hier in de video: 

Hier is nog een kort filmpje met meer batterijtrucs en andere tips! 

 

Reacties

Ook interessant