Makkelijk en snel: Maak een mini-bloemenvaas in 30 seconden

Elk huis zou een verscheidenheid aan vazen moeten hebben om bloemen in te zetten; er is per slot van rekening niets gênanters dan eetgasten te hebben en niet voorbereid zijn om hun mooie bloemetje in ontvangst te nemen. Maar je hoeft niet op zo'n moment te wachten - of zelfs op zo'n uitgebreid boeket - om je huis wat op te vrolijken. Soms zijn een paar madeliefjes uit de tuin al meer dan genoeg — ze zeggen per slot van rekening niet voor niets "less is more"!

Je hebt nodig:

  • kleine glazen, zoals shotglazen of sapglaasjes
  • ballonnen
  • schaar

Zo ga je aan de slag:

Zorg eerst dat je alles hebt wat je nodig hebt: een klein glas, een ballon en een schaar. Links op deze foto zie je alvast hoe het eindproduct eruit zal zien.

YouTube/VictorDoes

De eerste stap is het afknippen van de ring aan de opening van de ballon.

YouTube/VictorDoes

Rol nu de ballon met de rand vanaf de opening helemaal naar de buitenzijden om, zo ver als je kan.

YouTube/VictorDoes

Dan is het tijd om de ballon over het glas heen te trekken. Hiervoor trek je de ballon eerst over de bodem van het glas en rol je het via de buitenzijden van het glas omhoog.

YouTube/VictorDoes

Nu trek je de ballon over de rand van het glas. Kijk uit dat je de ballon niet met je nagels beschadigt.

YouTube/VictorDoes

Tot slot hoef je alleen nog het gat een beetje in de juiste vorm te duwen en te positioneren waar je het wilt hebben — in het midden, beetje naar de zijkant — de keuze is aan jou!

YouTube/VictorDoes

En dan ben je klaar! Een mini-vaas op maat!

YouTube/VictorDoes

Bekijk in deze video nogmaals het hele proces:

Een kleine verzameling van deze kleurrijke vazen is perfect om bij een kinderverjaardag een paar extra bloemen neer te zetten. En je zou het maken van de vaasjes zelfs als deel van het feestprogramma kunnen invoeren! Of je kunt gewoon een hoekje op een plank opleuken met één van deze vrolijke accessoires. Als je fan bent van kleine, delicate bloemen, is in elk geval hét excuus om er een paar in de kamer neer te zetten!

Bron:

YouTube

Reacties

Ook interessant