Gebruik een buis om de ruimte in je badkamer maximaal te benutten

In sommige huizen lijkt het alsof de architect alles netjes ontwierp, maar de badkamer vergat en deze toen later in de layout in een kleine hoek probeerde te proppen. Als jouw badkamer een rommeltje is en eerder op een opbergkast lijkt, dan hebben we een geweldig idee voor je. Bekijk eens de fantastische oplossing die deze vrouw bedacht...

Deze truc toont aan hoe handig buizen kunnen zijn. In dit geval had de vrouw een hele kleine badkamer, bijna volledig bedekt door tegels. Hierdoor was het lastig om ook maar iets aan de muur te bevestigen.

YouTube/Ana White

Ze koos ervoor om een hoekbuis te gebruiken om twee muren te bedienen, maar een rechte buis is zelfs nog makkelijker. Eerst maakte ze buisnippels van 60 en 120 cm aan elkaar vast en gebruikte een t-koppeling voor de hoek en aan elk uiteinde een haakse koppeling en een vloerflens.

YouTube/Ana White

Na het in elkaar fitten van de buizen, zaagde ze de houten planken 2,5 bij 15 cm af, iets langer dan de buizen. Je kunt ze korter zagen, maar dan kun je ze niet weer langer maken als blijkt dat je net tekort komt. Ze bevestigde de twee planken met schroeven aan de zijkanten.

YouTube/Ana White

Toen bracht ze een draadbus aan bij het open einde van de t-koppeling en markeerde waar deze de plank raakte. Vervolgens boorde ze een gat van ongeveer 1,27 cm breed, ter grootte van de draadbus. De ingeschroefde draadbus voorkomt dat de hoek verzakt. De volgende stap was het beitsen van het hout met één laag houtbeits van dit merk. De volgende dag schroefde ze de flenzen aan het hout vast, markeerde de plek waar de noppen zich bevonden aan de muur en schroefde de plank aan de muur vast. 

YouTube/Ana White

En daar was het mee gedaan! Deze vrouw heeft nu ruimte voor alles wat ze wilde en nog meer. Echt een leuke en functionele aanwinst die kan worden uitgebreid en aangepast op welke manier je ook wilt. In dit geval besloot de vrouw hangplanken te gebruiken voor flessen en andere producten en wat haken om handdoeken op te hangen. Het resultaat is zo fantastisch, kijk zelf maar!

YouTube/Ana White

Bekijk deze video om de stappen in actie te zien...

Wat een leuk weekendproject! Dit buizensysteem maakt echt zo'n verschil voor de look van de badkamer. Zelfs als we ons in een kleine ruimte bevinden, zoals een badkamer, is het toch fijn om een opgeruimd en rustig gevoel te hebben. Ik vind het een topidee!

Reacties

Ook interessant