7 manieren om gênante winderigheid te vermijden

Wie heeft zich nu niet een keer geschaamd voor een scheet op het onhandigste moment denkbaar, zoals tijdens een vergadering of recht voor de ogen van iemand waar je verliefd op was? Dan wil je gewoon door de grond zakken. Het ruikt vies, klinkt vies en is bijna onmogelijk om te verhullen. Maar hoe gênant en vervelende winderigheid ook kan zijn, het is ook gewoon volledig natuurlijk

De oorzaken van flatulentie variëren, maar hangen vooral af van wat je eet: bonen, kikkererwten, bloemkool en artisjokken zijn slechts enkele voorbeelden van voedsel dat winden veroorzaakt. Andere oorzaken voor winderigheid kunnen zijn: een lactose-intolerantie, sommige medicaties (zoals laxeermiddelen) en zelfs stress, angst of nervositeit. Sterker nog, er zijn zoveel dingen die ervoor zorgen dat gas zich in je lichaam opbouwt dat het onmogelijk is om ze hier allemaal op te noemen.

Maar we hebben goed nieuws: er zijn huismiddeltjes die je zelf kunt bereiden om het risico op scheetjes te verminderen en ze werken echt. Bovendien heb je waarschijnlijk alles wat je nodig hebt al in je keukenkastje liggen.

jc

1. Kaneel

Kaneel vermindert de zwelling van je maag en voorkomt zo dus gasvorming. Het is ook erg gemakkelijk te verteren: je kunt het gewoon door wat melk heen mengen en opdrinken. Zo doe je dat...

Verwarm 250 ml melk in een pannetje totdat het kookt. Zodra het heet genoeg is voeg je een theelepel kaneel toe, roer je het er goed doorheen en draai je het vuur uit. Drink dit mengsel elke avond voor het slapengaan. En als je het mengsel liever een beetje zoet maakt, kun je er wat honing doorheen mengen.

jeng

2. Gember

Gember is werkelijk een wonder als het aankomt op natuurlijke geneesmiddelen: het kan verkoudheid voorkomen, pijn en stress verlichten en toegepast worden om maag- en darmklachten te behandelen. En alsof dat nog niet genoeg was, kan het ook nog worden gebruikt om flatulentie te voorkomen! Doe er gewoon een beetje van door je maaltijden of maak er een drankje van. Hier een recept om dat te doen...

Verhit 250 ml water met twee theelepels gemberpoeder in een pan en breng op een laag vuurtje aan de kook. Als het eenmaal kookt, laat je het 10 minuten pruttelen. Haal dan van het vuur af, laat vijf minuten staan en filter het mengsel dan. Drink dit magische brouwsel drie keer per dag en je blijft wind-vrij!

alo

3. Aloë vera

Naast het feit dat het een effectieve behandeling is voor brandwonden, kan aloëveragel ook buikpijn verlichten en het gehalte aan gas in het lichaam verminderen. Je kunt de gel in pure vorm consumeren of met heet water vermengen om er thee van te maken.

mos

4. Mosterdzaden

We denken bij mosterd al gauw aan het sausje voor bij een bitterbal of op je hamburger, maar de zaden die we gebruiken om dat sausje te maken is een goede remedie tegen winderigheid. Voeg ze gewoon aan je eten toe of neem 's ochtends twee zaden in met wat water. Verhoog de dosis elke dag geleidelijk tot je op 12 zaden per dag zit, maar niet allemaal in één keer. Probeer er bijvoorbeeld 's ochtends vier te nemen, twee na de lunch en zes voor het slapengaan.

alc

5. Karwijzaden

Deze zaden zijn de sleutel tot de oplossing voor verteringsproblemen en koliek. Los ze op in een drankje zoals hieronder beschreven...

Verhit 250 ml water en breng aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je één theelepel zaden toe. Dek af en laat ongeveer vijf minuten trekken. Drink dan voor het slapengaan.

Idealiter drink je hier drie kopjes per dag van, maar forceer het niet!

ajo

6. Knoflook

Knoflook is ook erg goed voor je gezondheid. Het verbetert je bloedsomloop, verlaagt je cholesterolgehalte en werkt als een natuurlijke antibiotica. Bovendien stimuleert knoflook de maagsappen en bevordert het de vertering, wat weer helpt winderigheid tegen te gaan. Je kunt het in elke vorm consumeren, maar dit recept met komijnzaad is bijzonder goed voor het voorkomen van flatulentie....

Pel drie teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Doe water, peper, komijn en knoflook in een steelpannetje en draai het vuur hoog. Laat het vijf minuten koken, haal dan van het vuur af en laat vijf minuten staan. Zeef het geheel nu en drink driemaal daags op kamertemperatuur.

vina

7. Appelciderazijn

Appelciderazijn is geweldig als saladedressing, maar het kan ook worden toegepast om winderigheid te voorkomen. Om het echt effectief te laten zijn, bereid je het zo...

Meng 250 ml met vier theelepels appelciderazijn in een steelpannetje en verhit een paar minuten zonder dat je het aan de kook brengt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Nu is het klaar om op te drinken!

Imgur

Ook als is scheten laten niet per se een fijn fenomeen, is het wel goed om te onthouden dat het volledig natuurlijk is en niet iets om je voor te schamen. Echter, het kan je leven wat gemakkelijker maken en gênante situaties voorkomen als je deze huismiddeltjes gebruikt en voorkomt dat die gasjes op de verkeerde momenten je lichaam ontsnappen. De volgende keer dat je dat welbekende geluid vanonder de tafel hoort komen tijdens een vergadering zul jij in elk geval niet degene zijn die zich van schaamte verbergt!

Reacties

Ook interessant