Verwijder aften met deze natuurlijke huismiddeltjes

Heb je ooit wel eens bij het tandenpoetsen van die witte plekjes met een rode rand in je mond ontdekt? Geen paniek, het is waarschijnlijk gewoon een afte. Deze pijnlijke, kleine plekjes kunnen op de huid in onze mond (het "wangslijmvlies") of op ons tandvlees ontstaan. In 80 - 90% van de gevallen treffen ze alleen de bovenlaag van het wangslijmvlies en genezen binnen slechts enkele dagen. Soms kunnen ze echter dieper zitten en in zulke gevallen kan het wel meerdere weken duren voordat het geheeld is.

lar

De oorzaken van deze zweertjes kunnen verschillen en variëren van schommelingen in de hormoonspiegel tot een tekort aan vitamine B12 tot een verzwakt immuunsysteem. Als ze vaker beginnen op te duiken, is het verstandig om medische hulp in te roepen. Maar als je af en toe slechts een enkele hebt, zijn er vijf gemakkelijke manieren om er vanaf te komen met dingen die je waarschijnlijk toch wel ergens in huis hebt...

1. Magere kwark

Om sneller van aften af te zijn, kun je magere kwark op het plekje smeren. Laat het een paar minuten inwerken. Eén gebruiker meldde dat haar afte in minder dan een dag weg was na dit middel te hebben geprobeerd.

2. Theeboomolie

Doop een wattenstaafje in theeboomolie en wrijf het op de afte. Dit zou de pijn meteen moeten verlichten. Blijf dit twee tot drie keer per dag doen, tot de afte weg is.

Pixabay

3. Papaja 

Op een stuk papaja kauwen kan helpen bij het verlichten van de pijn van aften.

Pixabay

4. Aloë vera 

Om een afte snel te genezen, kun je het sap van de aloë vera gebruiken. Spoel eenvoudigweg je mond uit met het sap en je zult de positieve werking meteen voelen. Aloë vera heeft ook een fantastisch verzachtend effect.

5. Natriumbicarbonaat

Strooi wat natriumbicarbonaat op de afte en het is al snel verleden tijd.

Pixabay

Het is één ding om van je aften af te komen, maar je kunt ook dingen doen om ze te voorkomen. Sommige tandpasta´s bevatten natriumlaurylsulfaat en dit is een bijtende chemische stof die het wangslijmvlies kan irriteren en aften kan veroorzaken. Dus als je hier problemen mee hebt, kun je proberen een tandpasta te kiezen zonder deze stof.

Deze vijf huismiddeltjes plus een nieuwe tandpasta kunnen net de truc zijn voor jou, als je problemen hebt met aften. Maar als ze aanhouden, is het altijd beter om de huisarts te raadplegen.

Reacties

Ook interessant