Nuttig: 11 alternatieve toepassingen voor plakhaken

Je hebt ze overal wel een keer gezien: van die kleine, witte plakhaakjes die we vaak in de badkamer of keuken aantreffen voor het ophangen van badlakens en theedoeken. Maar wie had gedacht dat deze kleine voorwerpen voor andere dingen gebruikt konden worden?

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe nuttig ze rondom het hele huis kunnen zijn...

Youtube/Thaitrick

Het enige dat je nodig hebt is een paar plakhaakjes — ze zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar, voor elk interieur wat wils: wit, verchroomd, metaal of met unieke ontwerpen.

Youtube/Thaitrick

1. In de auto

Je hebt net een sieraad gekocht en in een schattig tasje meegekregen. Maar zodra je de auto instapt, weet je niet waar je het kwijt moet. Bevestig een haakje aan de binnenkant van de console en je hoeft niet verder te zoeken!

Youtube/Thaitrick

2. Doosje tissues

Tissuedoosjes hebben de neiging om op de natte badkamervloer te vallen of door de hond te worden omgetoverd tot kluif. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door het met haakjes aan de wand te bevestigen. Plak de haakjes gewoon aan de muur en snijd wat gaten achterin de doos. Je nieuwe "tissue-dispenser" is gereed voor gebruik!

Youtube/Thaitrick

Youtube/Thaitrick

3. De kast

Heb je een kast of garderobe met deurtjes die gewoon niet dicht willen blijven? Probeer eens een haakje op elk deurtje te bevestigen en er dan een elastiekje om te wikkelen. Nu blijven die deurtjes vast wel dicht!

Youtube/Thaitrick

4. Sleutelhanger

Het is altijd aan te raden om je sleutels op één plek te bewaren, zodat je niet koortsachtig zoekend hoeft rond te rennen voordat je de deur uit moet. Dit is een snelle en eenvoudige versie van het klassieke sleutelbord. Eén haakje naast de deur zorgt ervoor dat je sleutels een fantastische nieuwe thuisbasis hebben!

Youtube/Thaitrick

5. Tandenborstels

Plankjes in de badkamer komen vaak al snel vol te staan. Tandpasta, scheermesjes, make-up... het tikt allemaal aan. In plaats van je tandenborstels tussen deze troep in te proppen, bevestig je een aantal haakjes iets gekanteld aan de wand. Voilà! Tandenborstelhouders!

Youtube/Thaitrick

6. Smartphonehouder

Als de stekker die je graag wilt gebruiken voor het laden van je telefoon zich niet in de buurt van een tafel of ander oppervlak bevindt, bevestig dan gewoon twee haakjes aan de muur naast de stekker om zo een smartphonehouder te maken. Nu hoef je je telefoon niet op de vloer neer te leggen, waar iemand er wel eens per ongeluk op zou kunnen staan.

Youtube/Thaitrick

7. Tablethouder

Als het op mobiliteit aankomt, zijn tablets geweldig. Je kunt ze naar elke kamer meenemen of de tuin in en er je e-mails checken of foto's bekijken. Maar als je een langere video of film wilt bekijken, is het fijn als je de tablet ergens kunt opstellen. Probeer eens drie haakjes aan de muur te bevestigen - in de buurt van je bed, een stoel of een andere favoriete plek voor film kijken - en glijd er je tablet in. Zo is het net een aan de muur gemonteerde tv!

Youtube/Thaitrick

8. In de badkamer

In de badkamer kun je plakhaakjes gebruiken voor veel meer dan alleen handdoeken ophangen. Met een plastic mandje en een paar haakjes maak je een handige houder voor je shampoo, conditioner, lotions... wat je ook wilt!

Youtube/Thaitrick

9. Deksels

Potten en pannen zijn redelijk gemakkelijk op te bergen, maar de deksels kunnen soms een beetje onhandig zijn. Ze glijden vaak naar achter en verdwijnen dan in de diepste, duisterste plekken achterin de kast, waardoor je gefrustreerd moet graven om ze te kunnen vinden. Maar met een paar strategisch geplaatste haakjes op de kastdeuren of de wand boven het werkblad blijven de deksels precies waar je ze wilt hebben.

Youtube/Thaitrick

10. Afvalbak

Soms lijkt het alsof het niet uitmaakt hoe hard we ons best doen; de vuilniszak komt toch altijd los te zitten en valt dan in de afvalbak. Een gemakkelijke manier om dit te voorkomen is een haakje aan elke kant van de afvalbak te bevestigen en de hendels van de vuilniszak eraan te hangen. Die zak blijft nu wel zitten (behalve wanneer je hem eruit wilt halen, natuurlijk).

Youtube/Thaitrick

11. Aluminiumfolie

Aluminiumfolie en plastic huishoudfolie zijn niet veel waard als ze verkreukeld raken doordat ze in een overvolle lade gepropt zitten. Om dit te voorkomen kun je twee haakjes een kwartslag gedraaid aan de wand bevestigen om een houder te maken. Nu hoef je niet in je lade naar de folie te grabbelen en blijven de doos en de snijrand intact.

Youtube/Thaitrick

Je kunt al deze tips in de volgende video in actie zien: 

Het is geweldig om te zien hoe zulke eenvoudige dingetjes ons leven zoveel gemakkelijker kunnen maken. Ik denk dat ik ze dit weekend eens ga uitproberen. En jij?

Bron:

Tiphero

Reacties

Ook interessant