Zeven effectieve huismiddeltjes tegen aambeien

Het is een veel voorkomend probleem, maar niemand wil er graag over praten. Aambeien zijn deel van het zwellichaam en spelen een belangrijke rol in het goed afsluiten van de sluitspier.

Maar als ze geïrriteerd en ontstoken zijn, kunnen ze oneindig veel ongemak veroorzaken, waarbij branderigheid en jeuk de meest voorkomende klachten zijn. Veel mensen met aambeien zijn te verlegen om naar de huisarts te gaan, maar soms is dat ook niet echt nodig. We hebben eigenlijk best veel in huis wat we kunnen gebruiken om die vervelende gevolgen van ontstoken aambeien te verlichten.

Hier zijn zeven huismiddeltjes tegen die gênante jeuk...

1. Aloë vera

Dankzij de ontstekingsremmende werking kan deze plant de pijn en jeuk van aambeien snel en effectief verlichten. Smeer gewoon wat aloëveragel op de getroffen plek en de zwelling vermindert spoedig.

2. Aardappels

Aardappels hebben een dehydraterend effect en kunnen helpen bij het verminderen van de zwelling van aambeien. Deze methode is vooral goed als je aambeien ook gepaard gaan met bloeding. Vermaal een paar aardappels tot een pasta en smeer voorzichtig op de getroffen plek. Laat de pasta opdrogen en je merkt meteen het effect. 

Pixabay

3. Kamille

Kamille is niet alleen goed als thee, maar werkt ook nog eens effectief als middel tegen ontsteking. Het kan helpen bij het verminderen van de zwelling van aambeien, terwijl het eveneens littekens voorkomt. Brouw gewoon een pot kamillethee en laat het afkoelen. Doop er nu een washandje in en wrijf de aambeien voorzichtig in met het vocht. De verlichting is nabij!

Pixabay

4. Theeboomolie

Onderzoek wijst uit dat deze olie op een volledig natuurlijke wijze de zwelling van ontstoken aambeien vermindert. Omdat theeboomolie meestal sterk geconcentreerd is, kun je de olie het beste een beetje verdunnen met castorolie of amandelolie voordat je het gebruikt. Meng twee druppels theeboomolie met een beetje van de draagolie en breng aan op de aambeien met een wattenstaafje. Herhaal regelmatig tot de aambeien verdwenen zijn.

5. Knoflook

Doe drie teentjes knoflook en drie laurierblaadjes in een pan kokend water. Laat het minstens 10 minuten koken, haal de pan van het vuur af en laat afkoelen. Breng deze oplossing driemaal daags aan op de aambeien tot ze zijn verdwenen.

Pixabay 

6. Appelciderazijn

Dit is nog een fantastisch huismiddeltje voor de behandeling van aambeien. Week gewoon een bolletje watten in appelciderazijn en wrijf over je aambeien. De verlichting is bijna direct merkbaar.

7. Vitamine E

Aambeien zijn vooral pijnlijk als de huid droog is en dit veroorzaakt meestal ook de bloeding. Daarom is het zinvol om de plek gehydrateerd te houden en dat kun je het beste doen met zetpillen van capsules vitamine E. Je kunt ook een vochtige papieren doek gebruiken voor snelle verlichting, maar het effect hiervan is niet langdurig.

Dus de volgende keer dat je klachten "daar beneden" hebt, probeer dan een aantal van deze effectieve huismiddeltjes en je kunt in een mum van tijd weer comfortabel zitten. Maar als het probleem aanhoudt, is het altijd aan te raden je huisarts te raadplegen. En er is geen reden tot verlegenheid — dit veel voorkomende probleem heeft de arts al honderden keren gezien.

Reacties

Ook interessant