Verrassende feitjes: 9 handige dingen om te weten over de vagina

Ook al heeft de helft van de wereldbevolking er één en zijn de meesten van ons via een vagina ter wereld gekomen, dit is in veel delen van de wereld nog steeds een taboe lichaamsdeel.

Zelfs op plekken waar het een wat geaccepteerder onderwerp is, voelen veel mensen zich toch nog ongemakkelijk bij het bespreken ervan — zelfs met hun huisarts.

Maar zoals met de meeste dingen in het leven: des te meer we weten, des te beter het is - voor ons allemaal. Met meer kennis over de vagina ben je beter uitgerust om goed voor die van jou te zorgen (als je er één hebt) of voor die van iemand anders ;-)

Dus namens de meer dan 3,5 miljard vagina's op aarde, hier negen fascinerende feiten om aan je arsenaal toe te voegen:

Imgur

1. De vagina is zelfsmerend - met haaienleverolie

Ok, laten we het erbij houden dat de substantie squaleen niet alleen het briljante, huisgemaakte smeermiddel is van de vagina, maar ook een belangrijk ingrediënt in haaienleverolie — een oude volksremedie. Squaleen komt zelfs in planten voor, van amarant tot olijf, en wordt aan veel hydraterende lotions toegevoegd.

2. De vagina is een super krachtige spier

Tot ze een kind baren, realiseren vrouwen vaak niet hoe ontzettend krachtig de vaginaspier is. Na een bevalling moeten vrouwen vaak oefeningen doen voor de bekkenbodem om hun vagina weer terug in vorm te krijgen en incontinentie te voorkomen. Bovendien is het belangrijk om de kracht weer te herstellen om seks te kunnen hebben en van een volledig orgasme te kunnen genieten. 

Imgur

3. Er te lang op zitten is niet goed

Naast het feit dat je er rugpijn, spanning in je schouders en kramp in je benen van krijgt, zorgt te lang zitten er ook nog eens voor dat de temperatuur in je kruis stijgt, waar slechte bacteriën heel blij van worden. Vooral als vrouwen strakke broeken dragen, creëert de natuurlijke vochtigheid van de vagina in combinatie met de wrijving tegen ondergoed en kleding een vruchtbare bodem voor infecties

Het is goed om er aan te denken dat je één van de gevoeligste lichaamsdelen van de vrouw genoeg ruimte en frisse lucht geeft, evenals regelmatige wasbeurten.

4. De vagina is geniaal ontworpen, dus wees spaarzaam met reinigingsmiddelen

Antibacteriële zeep, vaginale douches en andere agressieve reinigingsmiddelen zijn daar beneden volledige onnodig. Mensen die ze wel gebruiken lopen het risico dat ze de goede bacteriën verwoesten die de vagina vrij houden van een overtollige mate van de gist Candida albicans en andere schimmelinfecties.

De vagina reinigt zichzelf al redelijk effectief met natuurlijke afscheiding, dus heb je alleen een heel kleine beetje zeep en water nodig bij het wassen of na seksuele activiteiten.

Imgur

5. Katoenen ondergoed is de beste vriend van de vagina

Kanten ondergoed en strings zijn misschien hot en sexy, maar a) ze zijn meestal van synthetisch materiaal gemaakt dat niet zo goed als katoen ademt en b) ze drukken vaak erg dicht op de huid, waardoor de bacteriën in de anus een vochtig pad naar de vagina krijgen.

Overweeg erotische lingerie alleen kort te dragen op momenten die daar geschikt voor zijn. De rest van de tijd zijn zachte en comfortabele katoenen onderbroekjes eigenlijk het gezondst en het beste als het aankomt op het lichaamsdeel koel en droog houden.

6. Een vagina ruikt naar wat de persoon als laatst gegeten heeft

Dieet heeft invloed op de geur en smaak van de vagina: dus als een vrouw een belangrijk afspraakje heeft en ze kijkt uit naar een avondje stoeien met haar geliefde, kan ze wellicht het beste spaarzaam zijn als het op knoflook en ui aankomt.

De aangename geur van vers fruit en groenten gecombineerd met veel water zal haar date echter naar meer doen snakken ;-) Wie had gedacht dat diëten zulke mooie bijwerkingen had?

Imgur

7. De vagina is zo flexibel als een Olympisch gymnast

De vagina en de baarmoeder hebben een buitengewone capaciteit om uit te zetten tijdens foetale ontwikkeling en bevalling. De elasticiteit van de vagina maakt het mogelijk dat ze tot meerdere keren haar normale grootte rekt als een baby de baarmoeder verlaat. Die flexibiliteit gaat echter maar één kant op, aangezien de ingang zo nauw is.

(Daarom moet je ook altijd de menstruatiecup eerst bij elkaar knijpen om het goed in te kunnen brengen. Als het eenmaal ingebracht is, heeft het alle ruimte om volledig open te klappen.)

Maar net als met Olympisch gymnastiek, is het belangrijk te rusten, herstellen en de training weer op te bouwen na zo'n intensieve oefening als een bevalling — wat ook één van de redenen is dat de meeste vrouwen een paar weken wachten met seks nadat ze van een baby zijn bevallen!

8. De clitoris heeft maar één doel

De evolutie is vrouwen goed gezind geweest. Wist je dat de clitoris het enige menselijke orgaan is dat geen enkele andere functie heeft dan genot veroorzaken?

Dus, terwijl de penis meerdere functies heeft, is het externe deel van de clitoris puur aanwezig om vrouwen een goed gevoel te geven. Wat een geschenk!

Helaas onderstreept dat feit wel ten zeerste hoe vreselijk vrouwenbesnijdenis is, waarbij miljoenen meisjes en vrouwen worden beroofd van één van de meest gulle giften van de natuur. Je kunt deelnemen in het gevecht tegen VGV en deze gruwelijke tradities helpen stoppen.

 

9. De vagina heeft meer zenuwuiteinden dan de penis

Veel meer! Ondanks dat het vaak kleiner is, bevinden er zich 8.000 zenuwuiteinden in de vagina, in tegenstelling tot ongeveer 4.000 in de penis. Dat is dus twee keer zoveel! 

Bovendien kan de clitoris bij stimulatie tot wel 15.000 zenuwuiteinden bereiken. Vergeet niet, zenuwen zijn in feite het communicatiemiddel tussen ons brein en ons lichaam, dus hoe meer zenuwuiteinden, hoe "intelligenter" het lichaamsdeel is. 

fxff

Des te meer meer vrouwen (en anderen met een vagina) weten over het gevoeligste deel van hun lichaam, des te bevredigender hun leven zal zijn. En des te vaker we het woord "vagina" gebruiken, des te minder ongemakkelijk mensen zich er uiteindelijk bij zullen voelen.

Dus ga ervoor! Deel deze vaginaweetjes en geniet van je kersverse kennis...

Reacties

Ook interessant