6 geweldige redenen om die zakjes silicagel te bewaren

Als je een nieuwe handtas of een paar schoenen koopt, vind je hier vaak een klein wit zakje in dat met kristallen gevuld is. Dit heet "silicagel" en wordt toegepast om vocht te absorberen en om te voorkomen dat artikelen muf en beschimmeld raken. Deze kleine zakjes eindigen meestal in de prullenmand, maar eigenlijk zijn ze herhaaldelijk te gebruiken.

Sommige mensen maken zich zorgen dat de kristallen giftig zijn, maar dat is eenvoudigweg niet waar — silicagel wordt zelfs in de voedselindustrie gebruikt om voedingsmiddelen droog te houden. Dat betekent niet dat je het moet eten, maar zelfs als je dat wel zou doen, zou het je niet schaden. Hier zijn zes manieren om het maximale uit deze kleine witte zakjes te halen...

1. In die oude schoenendoos met foto's

Silicagel kan helpen tegen te gaan dat foto's aan elkaar kleven of vergelen.

2. In een cameratas

Hier beschermen die handige kristallen de lenzen tegen vochtschade.

3. In een sporttas

Om te voorkomen dat die zweterige hardloopschoenen echte stinkbommen worden, gooi je gewoon een paar zakjes silicagel in je tas.

4. Voor scheermesjes

Deze handige zakjes kunnen roest bij scheermesjes voorkomen.

5. Bij natte kleding

Of je nu in de regen verzeild bent geraakt of net een duik hebt genomen en je natte zwemkleding mee moet nemen; zakjes silicagel kunnen het vocht absorberen en voorkomen dat je kleding gaat stinken.

6. In de besteklade

Een paar zakjes in de besteklade en je voorkomt oxidatie van je tafelzilver.

Als je erover nadenkt, kun je waarschijnlijk nog wel meer plekken in huis verzinnen waar je wel zo'n vochtbestrijder als silicagel zou kunnen gebruiken. Wat dacht je van de gereedschapskist om roest te voorkomen? Of je sierradendoosje? De mogelijkheden zijn eindeloos...

Reacties

Ook interessant