Vijf tips om je effectiever te helpen schoonmaken

Er zijn dingen die we elke dag gebruiken die snel erg vies worden en waarvan we niet zo goed weten hoe we ze op een effectieve en gezonde manier kunnen schoonmaken. Hier zijn vijf schoonmaakhacks die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken. Het beste is nog dat je alleen ingrediënten nodig hebt die je waarschijnlijk toch al in huis hebt...

1. Witte schoenen 

De zolen van witte schoenen worden heel snel vuil, maar ze telkens wassen lijkt ook niet te helpen. Je kunt ze eeuwig schrobben, maar ze krijgen toch nooit hun originele witte kleur terug. Hier is de oplossing: neem een oude tandenborstel, wat tandpasta en schrobben maar. Het resultaat is echt verbazingwekkend.

 

Je zolen zien er weer stralend uit!

2. De bank

Als het feestje een beetje uit de hand loopt en je vindt de volgende dag een wijnvlek op je bank, geen paniek! Zo verwijder je de vlek...

Neem een spons en een schone, witte borstel — dit voorkomt het risico op afgeven.

Probeer eerst een mix van natriumcarbonaat en water. Breng aan op de vlek, wrijf het stevig in en zuig het dan op met een stofzuiger.

 

 

Als de vlek er nog zit, probeer dan deze methode...

Giet er wat vaatwasmiddel op, wrijf het erin en droog het met een haardroger.

En als dat niet werkt, probeer dan het volgende...

Vul een kom met een half deel ammoniak en een half deel water. Trek dan handschoenen aan om je handen te beschermen en schrob de vlek voorzichtig met een borstel.

 

Hou er rekening mee dat deze methode alleen wordt aangeraden voor witte banken, want de ammoniak kan stof verkleuren.

3. De magnetron

Dit is een eenvoudige en milieuvriendelijke truc: Leg een halve citroen in een kom met water met het gesneden deel naar boven gedraaid. Zet nu de kom in de magnetron en zet deze 10 minuten aan.

 

Nadat de magnetron klaar is, zul je merken dat de citroen een beetje bruin is en dat de binnenwanden van de magnetron vochtig zijn. Het enige dat je nog hoeft te doen is afnemen met een doek en het is weer helemaal als nieuw.

4. Ondergoed

Vrouwen kennen het probleem van bloedvlekken in hun ondergoed tijdens hun menstruatie. Dit soort vlekken kunnen lastig te verwijderen zijn, maar er is een eenvoudige manier om ermee om te gaan.

Voor gekleurd ondergoed: Mix zout met koud water tot een pasta, breng aan op de vlek en schrob de plek met een tandenborstel. Zorg dat je alleen koud water gebruikt. Warm water zorgt er juist voor dat de vlek er verder in gaat zitten; dat is waarom de vlek er in de wasmachine niet uitkomt.

 

Voor wit ondergoed: Mix een beetje waterstofperoxide in wat water. Het peroxide werkt als bleekmiddel en daarom kun je het alleen op witte stof gebruiken. Doop een stuk stof in deze mix en gebruik het om de vlek te schrobben. Spoel met koud water uit en herhaal het process zo vaak als nodig.

5. Het toilet

Zoals uitgelegd in de video onderaan, kun je je eigen wc-reinigingsbommen maken met eenvoudige huishoudelijke ingrediënten. Mix natriumcarbonaat, citroenzuur (je kunt hier citroensap voor gebruiken), wat water en een paar druppels etherische lavendelolie in een kom. De olie zal ervoor zogen dat de wc-pot heerlijk zal ruiken.

Youtube/Rachel Talbott

Zorg dat je mix niet te nat is. Het dient een krijtachtige substantie te hebben. Vul een ijsblokvorm met de mix en stop het minstens een uur in de vriezer.

Youtube/Rachel Talbott

In de video zie je dat zodra ze de ijsblokvorm uit de vriezer haalt, de "bommetjes" klaar voor gebruik zijn. Laat er gewoon eentje in de pot vallen en zie wat er gebeurt. Het lost in het water op en desinfecteert en ontgeurt al schuimend.

Youtube/Rachel Talbott

Het is veel milieuvriendelijker dan wc-reiniger uit de winkel!

Deze video zit bomvol handige huishoudtips...

Zoals je kunt zien, kunnen natriumcarbonaat en tandpasta veel meer dan we denken, dus het is altijd goed om een beetje op voorraad te hebben. Het maken van je eigen huishoudproducten kan je veel geld besparen en tegelijkertijd het milieu ondersteunen. En nog belangrijker: ze werken fantastisch — vaarwel vlekken!

Reacties

Ook interessant