Plezier aan de ontbijttafel: 4 coole eiertrucs

Doorgaans hebben mensen alleen in het weekend tijd voor een groot ontbijt, maar dan is het ook meteen tijd om groot uit te pakken: jus d'orange, broodjes uit de oven, lekkere smeersels, bacon, pannenkoekjes... en natuurlijk een eitje! Als je de voorkeur geeft aan een gekookt eitje in plaats van een spiegelei of omelet, hebben we iets speciaals voor je. Laat ze iets langer koken en probeer dan deze vier leuke trucs uit - die zullen zeker wat glimlachen rondom de ontbijttafel tevoorschijn toveren...

Truc 1: Het Waterglas

Twijfel je eraan of die eieren nog goed zijn? Zo kom je er gemakkelijk achter zonder ze te hoeven openbreken en met die vreselijke stank te worden geconfronteerd. Vul gewoon een glas met water en laat het ei erin vallen. Als het ei zinkt, is het goed. Als het drijft, gooi dan maar weg!

Truc 2: Hartig Ontbijt

Deze truc vergt wat voorbereiding, maar het is de moeite waard. Knip één zijde van een melkpak uit of zoek een vergelijkbaar stuk karton met waslaag. Vouw het doormidden en leg dan een warm, hardgekookt ei in de vouw. Neem nu een lange, houten satéprikker of een stokje en druk deze in het topje van het ei om een geul te vormen. Zet deze constructie met elastiekjes vast en laat het ei afkoelen.

Zodra je het ei verwijdert, zou de geul moeten blijven zitten. Als je het ei doormidden snijdt, wordt de truc duidelijk: nu zijn je eieren schattige kleine ontbijthartjes geworden!

Truc 3: Eierdooiers Scheiden

Om de eierdooiers van de eiwitten te scheiden hoef je alleen maar een ei in een kom open te breken en dan met een lege plastic fles de eierdooier op te "zuigen".

Truc 4: Eierschaal Pellen

Eerst prik je een gaatje aan één uiteinde van het ei. Nu tik je het andere uiteinde licht tegen een hard oppervlak.

Daarna blaas je door het gaatjes. Het ei zou volledig gepeld uit het andere uiteinde van de schaal moeten schieten!

Met een beetje kennis worden zelfs de meest alledaagse dingen ineens super interessant. Probeer deze trucs bij je volgende gezamenlijke ontbijt of brunch uit en kijk toe hoe iedereens gezicht opklaart. Deze trucs zijn ook heel leuk met kinderen. Zorg er dan wel voor dat de eieren goed hardgekookt zijn om een kliederboel te vermijden. Een gezellig ontbijt? Ei-ndelijk!

Reacties

Ook interessant