4 tips om je te helpen bij het opruimen van je koelkast

We nemen onze koelkast doorgaans voor lief; ten minste, als het naar behoren functioneert. We trekken de deur meerdere keren per dag open, halen er gekoeld eten en drinken uit en doen hem dan weer dicht. Maar we laten er maar al te vaak dingen in opstapelen en dan worden we later toch met die rommel geconfronteerd. Hier zijn een aantal handige tips om je te helpen bij het logisch indelen van je magische koelbox. Zo hoef je bij de volgende schoonmaakbeurt niet een heel stel wetenschappelijke experimenten te verwijderen.

 

1. Plastic flessen

Knip een eierdoos uit en plaats deze in de deur van je koelkast. Nu kun je hier al die plastic knijpflessen in zetten, zonder dat ze heen en weer wiebelen en omkantelen bij het opentrekken van het koelkastdeurtje.

 

Doordat je ze ondersteboven opbergt, krijg je de saus er ook sneller uit op het moment dat je dat wilt.

2. Magneten

Bevestig een magneet onder elk van je kleine tupperware doosjes. Nu kun je ze tegen de binnenwand van je koelkast bevestigen en wat ruimte vrijmaken.

 

Je kunt dit ook met flesjes doen: deze magnetische rails aan het plafond van de koelkast zijn perfect voor biertjes koelen zonder dat de kaas geplet wordt!

 

3. Een "prioriteitsbox"

Met een plastic doosje (karton doet het in de koelkast niet zo goed) waar op staat "Eet Mij Eerst Op!” maak je je bederfelijke waren in een oogopslag zichtbaar, zodat je die als eerste ziet en ze opeet voordat ze bederven. Zo verspil je veel minder eten!

 

4. De draaiplateau

Ben je het zat altijd in je koelkast te moeten graven om te vinden wat je zoekt? Een draaiplateau is een gemakkelijke oplossing. Nu hoef je alleen de draaitafel te spinnen om te vinden wat je wilt.

 

Wat doe je dan met bessen of fruit? Door ze in potten te bewaren, behouden ze hun smaak langer.

 

Dat is nog eens slim!

Deze tips zijn eenvoudig, maar maken een groot verschil. Door ruimte te besparen en de etenswaren beter in te delen, kun je veel verspilling tegengaan en dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Probeer ze maar eens uit!

Reacties

Ook interessant