18 geweldige trucs voor wanhopige ouders!

Het ouderschap: super dankbaar werk, maar zo frustrerend. Er is geen ouder die niet de ogen openhoudt voor tips om het allemaal wat gemakkelijker, minder rommelig, maar net zo leuk voor de kleintjes te maken. Hier is een verzameling van uitstekende trucs om het leven met kinderen nóg leuker te maken!

1. Knutseldoos

Zorg dat je kinderen al hun creativiteit kunnen uiten zonder dat ze de muren onderkladden met verf en stompjes waskrijt in het tapijt drukken: met een grote kartonnen doos!

pin

2. Vroege training voor klusjes

Zorg dat kleine klusjes rondom het huis leuk worden: met een beetje tape wordt het een spelletje om de keuken aan te vegen…

pin

3. Gezonde traktatie

Steek ijslollystokjes in bakjes mini-yoghurt, stop ze een dag in de vriezer en 's middags hebben de kinderen een heerlijk, gezond ijsje! Moeiteloos...

pin

4. Schone speen

Houd een klein tupperwarebakje bij de hand met een extra speen, zodat je altijd een schone bij je hebt. Het is ook een geweldige manier om de speen op te bergen die je baby nu gebruikt, zonder dat het in handtasstof bedekt raakt.

pin

5. Goed opgeblazen ballon

Verspil je adem niet aan ballonnen opblazen: gebruik een oude zeeppomp om ze gemakkelijk en snel op te blazen!

pin

6. Babyplezier

Als je baby's eenmaal beginnen met kruipen, kun je ze in een opblaasbadje plaatsen op de vloer. Zo blijven ze veilig — en ontzettend comfortabel!

pin

7. Tapdansen

Als je wat munten op de zolen van een paar schoenen lijmt, zullen je kinderen de hele dag heerlijk tapdansen. Ze zullen geen genoeg krijgen van het geluid en jij kunt er weer gerust op zijn dat ze beweging krijgen.

pin

8. Poppenhaar

Om klitten uit poppenhaar te halen, heb je maar 2 el wasverzachter nodig. Eenmaal gewassen en uitgespoeld, kam je het haar grondig door en ze ziet er weer uit als nieuw!

pin

9. Lawaaierig speelgoed

Speelgoed met elektronische luidsprekers erin kunnen best heel irritant zijn voor ouders. Eén geweldige compromis is om plakband over de speakers te plakken, zodat er nog genoeg geluid uitkomt voor de kinderen, maar niet zoveel dat de ouders er helemaal gek van worden. Geniet van de rust!

pin

10. Eten in de auto

Als je onderweg je kinderen te eten geeft, probeer hun maaltijden dan in plastic douchemandjes te geven. Zo blijven de kids en de auto veel schoner.

pin

11. Schone tandenborstels

In de gebruikelijke mok in de badkamer kunnen zich veel meer stof en bacterieën op tandenborstels verzamelen, aangezien ze langer vochtig blijven. Maar met deze truc zijn ze niet alleen net zo makkelijk binnen handbereik, maar ook nog eens schoner.

pin

12. Toiletpapier respecteren

Hoe leer je je kinderen om geen toiletpapier te verspillen? Hang een sticker of poster op de muur naast de toilet om te laten zien hoeveel ze kunnen gebruiken.

pin

13. Vliegen

Het lastigste van reizen met kinderen is dat je ze op lange vluchten bezig moet houden. Deze raamstickers zijn een fantastische manier om ze te vermaken!

pin

14. Kenmerken in kleding

Als je meer dan één kind hebt, is dit een slimme manier om hun kleding uit elkaar te houden. Teken één, twee, drie of meer stippen in de etiketten van de kleding, overeenkomstig met de volgorde van geboorte.

pin

15. Meer creativiteit

Als je een pizza hebt gegeten, gooi de pizzadoos dan niet weg! Het is de perfecte geïmproviseerde verfdoek voor je kleintjes.

pin

16. Rechts en links

Om peuters het verschil tussen rechts en links aan te leren, plak je stickers op hun schoenen!

pin

17. Zeep reguleren

Als je kiddo in één keer bijna alle zeep uit de zeepdispenser pompt, wikkel je een elastiek rondom de hals van de pomp: zo komt er maar een klein beetje uit als ze erop drukken.

pin

18. Geen verloren bekers

Om te voorkomen dat je elke dag elke beker in het huis in de vaatwasser hoeft te stoppen, bevestig je een magneet aan de favoriete beker van je kind en hang je deze aan de koelkast op. Zo raken ze niets kwijt en kunnen ze goed zien welke van hen is! 

pin

Deze trucs houden je kids veilig en blij. Geniet ervan en deel je favorieten met andere ouders!

Reacties

Ook interessant