18 geniale trucs die je dagelijkse leven versimpelen

Het leven kan soms best wel eens een routine worden en dan merk je dat je veel dingen op precies dezelfde manier doet, zonder je ook maar af te vragen of er wellicht een gemakkelijkere of efficiëntere manier is voor je alledaagse taken. Deze 18 trucs helpen je uit die gemoedstoestand te halen en met een andere blik te kijken...

1. Perfecte eieren

Vind je het lastig om een perfect spiegelei te bakken? Probeer dan een uienring in de pan te leggen en het ei daar dan in open te breken. De ring helpt bij het behouden van de vorm en houdt de dooier intact.

pin

2. Gieten zonder spetters

Als je vloeistof van de ene container in de andere giet, leg dan gewoon een eetstokje of pen over de tuit om te voorkomen dat het spettert.

pin

3. Gemakkelijk smeerbaar boter

Als je boter te hard uit de koelkast komt om te smeren, probeer het dan eens te raspen. De fijnere raspsels worden sneller warm en zijn gemakkelijker te smeren.

4. Kleine batterijen

Als je alleen batterijen hebt die te klein zijn voor je toestel, gebruik dan een propje aluminiumfolie om het passend te maken. De folie geleidt de elektriciteit en biedt een snelle, tussentijdse oplossing tot je tijd hebt om batterijen van de juiste grootte te kopen.

pin

5. Vuile cameralens op je mobieltje

Als je opmerkt dat de foto's gemaakt met je mobieltje onscherp zijn, kun je de lens van de camera proberen schoon te maken met een gum. Wie had dat gedacht?

6. Kraag zonder kreuken

Gebruik een stijltang om de kraag van je overhemd glad te strijken. Dit kun je zelfs doen terwijl je het overhemd al draagt!

pin

7. Krachtige verlichting

Als je ooit in een situatie licht nodig hebt, maar je hebt geen zaklamp of lantaarn bij de hand, zet je smartphone dan op zaklampmodus en plaats het onder een plastic drinkfles (waar vloeistof in zit). Nu heb je een aantal super gave lantaarns!

pin

8. Kabelbeschermers

Wikkel het springveertje van je balpen om je kabel in de buurt van de stekker. Dit voorkomt dat het beschadigd raakt en doorbreekt.

pin

9. Overkokende pannen

Om te voorkomen dat het water in je pan overkookt, plaats je er een houten lepel bovenop. Zo hoef je nooit meer je vingers te verbranden bij het oplappen van kokend heet water van je fornuis. 

10. Versterker voor je tablet 

Gebruik een plastic beker als een provisorische versterker voor je tablet. Je hoeft je niet meer in te spannen om het goed te kunnen luisteren bij het kijken van je favoriete video's!

pin

11. Houder voor keukenrol

Als je nooit goed weet waar je de keukenrol kwijt moet, kun je die aan een kledinghanger ophangen. Snijd van de onderste stang gewoon een paar centimeter van één kant af zodat je de rol ertussen kunt krijgen. Probleem opgelost!

pin

12. Verjaardagstaart zonder kaarsvet

Als je wilt voorkomen dat je cupcakes of taart met kaarsvet bedekt worden, steek je de kaarsjes elk in een ringvormig snoepje (zoals de Lifesavers op de foto).

pin

13. Gemakkelijke luchtverfrisser

Leg wat natte doekjes op je ventilatierooster om je huis een aangename geur te geven.

pin

14. Koppige sleutelhanger

Dat moment dat je een nieuwe sleutel aan je sleutelbos wilt doen: 10 minuten later loopt je woede op tot een kookpunt en geef je het op. Gebruik een nietmachine om de ring open te houden!

pin

15. Gemakkelijk verven

Een truc om te vermijden dat de verfkwasten op de grond vallen tijdens het verven is om ze met schuimrubberen banden te bevestigen aan de emmer.

pin

16. Onbereikbare kaarspit

Als je kaars oud is en de pit zit helemaal in het glas waar je er niet bij kunt zonder je vingers te verbranden, kun je een stuk droge spaghetti gebruiken om het aan te steken.

pin

17. Koelkast zonder vlekken

Doe een leeg eierkarton in je koelkast om plastic flesjes in te zetten zodat de saus niet in je koelkast lekt.

pin

18. Een warboel van sleutels

Als je veel verschillende sleutels hebt en het duurt lang om te herkennen welke voor welk slot is, kun je ze met nagellak kleuren om een kleurcode toe te passen.

pin

Met slechts een paar kleine aanpassingen worden alledaagse taken een stuk gemakkelijker en maken dingen waar we nooit aan hadden gedacht ons leven een stuk fijner. Doorbreek je dagelijkse routine en probeer er zelf een paar uit!

Reacties

Ook interessant