17 verrassende en super handige toepassingen voor vaseline

Vaseline: de ultieme vochtinbrenger en oud en vertrouwd als smeermiddel. Maar er zijn veel meer toepassingen voor dan je je kunt voorstellen. Wist je bijvoorbeeld dat je het in je haar of op je tanden kon gebruiken? Lees verder voor fantastische en verrassende tips…

pin

1. Mee-eters

Vaseline is effectief tegen mee-eters op je gezicht: breng het spul aan op de mee-eter, leg er een stukje huishoudfolie overheen en leg daar 5 minuten een hete, vochtige doek overheen. 

Verwijder dan de doek en de folie en veeg gewoon de onvolkomenheden weg met een tissue! Als je deze procedure eens per week herhaalt, is het binnen een maand gedaan met de mee-eters.

pin

2. Lange, sterke wimpers

Als je altijd al lange, gezonde wimpers hebt gewild, kan vaseline daarbij helpen. Met een schone wimperborstel breng je een beetje van het smeermiddel aan, laat het een nachtje zitten en herhaal zo vaak je wilt. Elke behandeling zal je wimpers versterken en verlengen!

pin

3. Vintage verf

Als je een bepaald meubel een knusse, vintage look wilt geven, breng dan een laag vaseline aan op de oneffen delen van het hout. Verf het meubel dan en als de verf gedroogd is, neem de delen met vaseline af met een vochtige doek. De verf zal eraf geveegd worden en het hout eronder blootleggen.

pin

Hiermee krijgt het meubilair een charmante, authentieke uitstraling!

pin

4. Vlekken op schoenen

Bij vlekken op lakleren schoenen breng je een klein beetje vaseline aan met een wattenstaafje en de veeg is zo weg.

pin

5. Droge lippen

Veel mensen krijgen vooral als het buiten koud is extra droge lippen. Met vaseline maak je één van de beste lippenschrub ter wereld: het enige wat je nodig hebt is een theelepel vaseline, gemixt met een theelepel honing en één met bruine suiker.

Goed doorroeren en bewaren in een afgesloten potje. Masseer je lippen hier ongeveer twee minuten mee in wanneer je voelt dat je het nodig hebt. Spoel daarna af en geniet van je zachte zoenmond!

pin

6. Zelfgemaakte lipgloss

 Combineer een beetje vaseline met een make-uppoeder in de kleur die je mooi vindt en je hebt zelfgemaakte lipgloss. 

pin

7. Prachtig haar

Deze zou je wel eens kunnen verbazen: neem een klodder vaseline ter grootte van een stuiver en smeer op je borstel of verspreid over je vingertoppen. Borstel of wrijf het nu in de puntjes van je haar om gespleten puntjes en uitdroging te voorkomen! Het zal je haar een gezonde glans geven en werkt vochtinbrengend.

pin

8. Parfum die blijft hangen

Als je graag het huis verlaat met een beetje parfum op je pols of in je hals, maar de geur blijft niet de hele dag hangen, dep dan vaseline op de plek in kwestie om de geur langer aan te laten houden. Wat een goede truc!

pin

9. Make-upvlekken op stof

Breng een beetje vaseline op een vochtige doek aan en gebruik om make-upvlekken van je kleding of lakens te verwijderen.

pin

10. Nagels

Vaseline is fantastisch voor het hydrateren van nagelriemen. De volgende keer dat je je nagels verzorgt, breng dan een beetje van je favoriete smeermiddel aan voordat je je nagels lakt of knipt. Laat even intrekken voordat je verder gaat. Je nagelriemen zullen je dankbaar zijn!

pin

11. Voetverzorging

Tegen eeltplekken of harde huid op je voeten wrijf je je voeten in met vaseline voordat je gaat slapen. Draag vervolgens sokken bij het slapen en de volgende dag zijn je voeten zo zacht, dat je maar wat graag met blote voeten naar buiten zou willen.

pin

12. Make-up repareren

Als je ooit een poederdoos hebt laten vallen en de inhoud in een paar nutteloze brokken uiteen hebt zien vallen, weet je nu hoe je dat kan fixen: voeg een beetje vaseline toe en verbind alle stukken weer aan elkaar. Je hebt je make-up in dezelfde kleur terug, maar dan aangenaam hydraterend!

13. Oogmake-upremover

Je staat 's avonds laat in de badkamer, oogleden bedekt met kleur, wimpers met mascara en — oh, nee! — een lege fles make-upverwijderaar. Vaseline redt de dag! Verdeel een beetje over een stuk watten, breng op je ogen aan en neem voorzichtig af. Het is goed voor je huid en super effectief.

pin

14. Aftershave

Een beetje vaseline op je huid deppen na het scheren voorkomt ingegroeide haartjes en verzacht tegelijkertijd de huid.

pin

15. Bodylotion

Om een goede bodylotion langer mee te laten gaan, voeg je wat vaseline toe. Hiermee vergroot je het volume zonder de waardevolle eigenschappen van de lotion kwijt te raken. 

pin

16. Bodyscrub

Meng zeezout met vaseline voor een ontzettend effectieve bodyscrub!

pin

17. Lippenstiftvrije tanden

Voordat je lippenstift op doet, smeer je een klein beetje vaseline op je voortanden en je voorkomt dat er kleur van je lippen op je tanden zal afgeven! Perfect voordat je een avondje lekker gaat stappen (maar wellicht iets minder nuttig voor een diner)...

pin

Vaseline is echt een wondermiddel. Je zult er nooit spijt van hebben dat je er een potje van in je kast hebt staan! Probeer een paar van deze tips en deel je favorieten.

Reacties

Ook interessant