Glanst weer als nieuw: 15 alternatieven om in de vaatwasser te wassen

Waarom weet niemand de naam van degene die de vaatwasser heeft uitgevonden? Aangezien het ons leven zoveel gemakkelijker maakt, zou je denken dat de uitvinder een prominentere rol in de geschiedenisboeken zou krijgen.

Laten we je een handje helpen: het eerste patent op een vaatwasser werd in 1886 geregistreerd door Josephine Cochrane en zoals de naam van het apparaat al doet vermoeden, was het bedoeld om servies, potten en pannen te wassen. Maar sindsdien is het een stuk veelzijdiger gebleken en weten we nu dat het gebruikt kan worden voor de schoonmaak van veel meer huishoudelijke artikelen dan je wellicht zou denken. Lees verder om te ontdekken welke andere dingen je in de volgende vaatwascyclus kan meenemen...

1. Slippers

Pixabay

2. Haarborstels en kammen

Pixabay

3. Deurmatten en automatten

Pixabay

4. Stoffer en blik

Pixabay

5. Baseballpetten

Pixabay

6. Make-upborstels

Pixabay

7. Lampenkappen

Pixabay

8. Speelgoed

Pixabay

9. Tuingereedschap

Pixabay

10. Deksels van afvalbakken

Pixabay

11. Mondstukken van de stofzuiger

Pixabay

12. Wegwerpscheermesjes

Pixabay

13. Lenzenbakjes

Pixabay

14. Douchekoppen

Pixabay

15. Wieldoppen

Pixabay

Als je andere huishoudelijke artikelen in je vaatwasser wilt wassen, controleer dan wel dat ze van stevig materiaal gemaakt zijn, zoals hard plastic, metaal of rubber. Het is ook aan te raden om deze artikelen op te sparen en dan in een aparte wascyclus te laten draaien zonder servies of bestek — deze alternatieven hebben meestal maar een kort draaiprogramma nodig om ze zo goed als nieuw te krijgen.

Probeer het eens uit en ontdek hoe effectief het voor jou werkt!

Reacties

Ook interessant