12 (nuchtere) manieren om rondom het huis gebruik te maken van wodka

Wodka: een zeer veelzijdige drank die het niet alleen goed doet op een nachtelijk feestje, maar ook de gevreesde ochtend erna in een "Bloody Mary".

Maar wist je dat het ook nog voor hele andere dingen te gebruiken is? Je kunt deze klassieke alcoholdrank rondom het huis toepassen voor verscheidene schoonmaakklusjes. Dus berg die martiniglazen maar weer op en haal je spuitfles tevoorschijn — het is tijd om wat aan het huishouden te doen!

1. Sigarettengeur verwijderen

Mix één deel wodka en drie delen water in een spuitfles en spuit de stinkende bekleding van de bank grondig. Zodra het droog is, zou het zo goed als nieuw moeten ruiken. De alcohol neutraliseert geuren door de stof te steriliseren — andere geuren die door bacteriën zijn veroorzaakt, worden zo ook verwijderd. Het is een geweldige manier om meubels te ontgeuren die anders lastig te wassen zijn, zoals matrassen, banken, fauteuils, etc.

2. Ramenreiniger

Met dezelfde mix als in het eerste voorbeeld kun je ramen en spiegels reinigen. Voor extra vuil glas laat je de spray een paar minuten intrekken voor een maximaal effect. Het is ook erg effectief om brillen mee schoon te maken.

3. Voegen schoonmaken

Bespuit de voegen in je badkamer met pure wodka en laat het vijf minuten zitten. Nu kun je gemakkelijk al het vuil en schimmel verwijderen dat zich in die lastige groeven heeft opgehoopt.

Bathroom wall - BEFORE

4. Als bestrijdingsmiddel

Wodka werkt goed als natuurlijk bestrijdingsmiddel. Eerst was je de plantenblaadjes met water, dan droog je ze af en dan dep je er wat wodka op met een watje. De mijten en andere beestjes hebben geen schijn van kans!

5. Chroom en aardewerk reinigen

Giet wat wodka op een doek en wrijf je kraan, glazen en aardewerk in totdat ze als nieuw blinken. Dit heeft niet alleen een reinigende werking, maar desinfecteert ook nog eens. Het is de perfecte manier om je servies en kristal spik en span te houden.

6. Lijmresten van stickers verwijderen

Zelfs als je een sticker eraf krijgt, laat het vaak plakkerige resten achter die er niet zo gemakkelijk af komen. Week gewoon een doek in wodka en wrijf op de plek totdat de lijmsmurrie weg is.

Masking Tape is Bad for Walls

7. Kroonluchters schoonmaken

Een kroonluchter schoonmaken is geen gemakkelijke taak... ten minste, voordat je dit las! Mix eenvoudigweg één eetlepel wodka met 1/2 liter water in een spuitfles. Leg nu een grote handdoek onder de kroonluchter, klim een ladder op en begin te spuiten. De handdoek vangt de druppels die naar beneden komen op en in een paar minuten schittert je kroonluchter weer als een kroonjuweel!

Chandelier

8. Verwijder vlekken uit textiel

Wrijf de vlek gewoon in met een doek die van wodka is doordrenkt. Als je het met water spoelt, dan zou de vlek moeten verdwijnen.

Trials of an Information Architect

9. Zilver poetsen

Week sierraden, bestek en andere zilveren objecten een paar minuten in pure wodka. Daarna spoel je ze af en laat je ze drogen. Dan zien ze er weer als nieuw uit!

cleaning jewelry in the Maggie Pan

10. Wespen op afstand houden

Als je merkt dat wespen rondom een bepaalde plek blijven zoemen, kun je die plek met wodka inspuiten. Dan zie je al gauw dat wespen geen fan zijn van martini - geschud of geroerd - en snel naar een nieuwe hangplek op zoek zullen gaan.

The insect

11. Zeepaanslag verwijderen

Zeepaanslag kan heel lastig te verwijderen zijn, vooral als de zeep al een tijdje in het bakje ligt. Maar met wodkaspray kun je de plek royaal van alcohol doordrenken, een paar minuten laten intrekken en dan afspoelen. Wow, zo goed als nieuw!

Day 176

12. Hardloopschoenen ontgeuren

Beginnen je gympen een beetje overrijp te ruiken? Hier is een snelle en gemakkelijke fix! Gewoon wat wodka in je schoenen spuiten, laten drogen en genieten maar van je frisse, schone geur. Je vrienden en familie zullen je dankbaar zijn!

Met een fles wodka en een beetje inzet kun je een paar dagelijkse huishoudklusjes makkelijk de baas zijn. Wie had dat gedacht?

En natuurlijk hoef je niet per se wodka te gebruiken — elke kleurloze alcoholoplossing werkt hiervoor. Maar het geweldige van wodka is dat, als je eenmaal klaar bent met het harde werk, je met wat er overblijft een welverdiend drankje kan klaarmaken voor jezelf! Wat dacht je van een screwdriver... of misschien een cosmopolitan... of een sea breeze....

Bron:

shareably

Reacties

Ook interessant