10 dingen die je wellicht nog niet weet over de penis

Onlangs behandelden we een aantal interessante feitjes over vagina's, dus het is niet meer dan eerlijk dat we ook een kijkje nemen naar de andere helft van de bevolking en wat interessante weetjes over de penis ontdekken. In veel moderne samenlevingen zijn zowel de vagina als de penis een taboe geworden. Ze worden beschouwd als een privézaak en soms zelfs als symbolen van schaamte (we noemen het per slot van rekening ook de "schaamstreek").

Maar zo is het niet altijd geweest. In vele oude culturen werd de penis gezien als een symbool van kracht en vruchtbaarheid en dat gold interessant genoeg ook voor de vagina. Sterker nog, van de vagina werd zelfs gedacht dat het kwade geesten kon verjagen — dat is nog eens krachtig! Maar terug naar penis: hier zijn een aantal interessante feiten over het mannelijke geslachtsdeel die je wellicht nog niet kent... 

Imgur

1. Voorhuid wordt gebruikt om menselijke huid te kweken

Je leest het goed! De voorhuid van besneden baby's wordt gebruikt om huidtransplantaties te verzorgen voor brandwondenpatiënten. De afgesneden huid kan worden gekweekt, waardoor één voorhuid uiteindelijk 23.000 m2 aan huid voor transplantatie kan opleveren. Dat is het equivalent van drie voetbalvelden!

2. De penis heeft het brein niet nodig om te functioneren

Je had waarschijnlijk al wel zo'n vermoeden, maar het is geen grapje. De fase van seksuele opwinding waarin zaadlozing plaatsvindt wordt gecontroleerd door het sympathetische zenuwstelsel, dat onafhankelijk van de hersenen kan handelen. Het brein kan de activiteit van het sympathetische zenuwstelsel reguleren, maar het signaal dat zaadlozing activeert komt uit je ruggengraat. Dit kan een verklaring bieden voor waarom de "kleine vriend" soms een eigen willetje lijkt te hebben.

jjj

3. Roken heeft invloed op de grootte van de penis...

... en niet in positieve zin! Volgens recent onderzoek belemmert deze slechte gewoonte de bloedsomloop bij een erectie, wat bijna 1 cm kan schelen bij een stijve penis. Tel daar het risico op kanker bij op - heb je echt nog meer redenen nodig om te stoppen met roken?

4. Er zijn twee soorten penis

Onderzoek heeft uitgewezen dat er eigenlijk twee soorten penis zijn: "groeiers" en "bloeiers". De "groeier" is het meest voorkomende type en betekent dat de penis redelijk klein is in slappe toestand en bij een erectie 6 tot 10 keer zo groot wordt. Geschat wordt dat 79% van alle mannen dit type penis heeft. De andere soort is de "bloeier", wat de naam te danken heeft aan het feit dat de penis er ook in slappe toestand al redelijk groot uitziet, maar niet veel groter wordt bij een erectie. Mannen met zo'n penis hebben minder gêne bij het tonen van hun piemel in slappe staat.

LLL

5. Penistransplantaties bestaan

Jawel! De penis van een overleden donor wordt bij zo'n operatie naar een ander lichaam getransplanteerd. Deze ingreep is nog relatief nieuw, maar er worden al echte successen geboekt met volledig functionerende penissen bij patiënten die de procedure hebben ondergaan. Er bestaat ook zoiets als een falloplastiek, wat verwijst naar de reconstructie van de penis en testikels nadat ze zwaar beschadigd zijn. Het kan ook verwijzen naar de operatie die wordt gedaan om transseksuele mannen die zijn geboren met een vagina van een penis te voorzien.

6. Het mannelijk orgasme duurt tussen de 6 en 15 seconden

Aangezien het vrouwelijk orgasme tot wel vier keer langer kan duren, klinkt dit niet echt eerlijk. Maar je moet wel onthouden dat de statistieken aantonen dat mannen heel gemakkelijk een orgasme bereiken. Sterker nog, het duurt gemiddeld slechts 2 minuten en 50 seconden voordat een man ejaculeert tijdens seks.

KKK

7. Goed nieuws: mannen kunnen écht orale sex bij zichzelf uitvoeren...

... maar slechts 1 op de 400 mannen doet dit ook echt! Als je bedenkt wat voor flexibiliteit daarvoor nodig is, is het geen wonder dat dit getal zo laag is.

8. De grootte maakt wel degelijk uit... maar niet om de reden die je denkt

Met een oog op voortplanting maakt de grootte uit, omdat er bij een grotere penis meer sperma vrijkomt bij zaadlozing, wat de kans op succesvolle bevruchting verhoogt. Echter, als het op seksueel genot aankomt, is grootte niets meer dan een kwestie van smaak.

9. De prostaat kan de oorzaak van je problemen zijn

Als de voorstanderklier is vergroot, kan het een erectiestoornis of vroegtijdige zaadlozing veroorzaken. Daarom is het belangrijk om regelmatig medische controles en prostaatonderzoeken te krijgen.

10. Masturberen is gevaarlijker dan je denkt

Misschien denk je dat het volledig onschuldig is, maar in werkelijkheid is masturbatie de hoofdoorzaak van penisbreuken. Dit gebeurt bij "driftige masturbatie" in extreme omstandigheden en met uitermate abrupte bewegingen. Voel je gerust vrij om te masturberen, maar denk eraan dat je voorzichtig bent.

takeshi

En nog één bonusfeitje: wist je dat de actiefste penis in de geschiedenis toebehoorde aan Fatefehi van Tonga? Er wordt gezegd dat deze koning met 37.800 vrouwen het bed deelde in slechts 14 jaar. Ongelooflijk!

Het is bizar hoeveel we in de 21e eeuw nog níet weten over ons eigen lichaam. Hoe meer we weten, hoe gezonder we kunnen zijn, dus laat ouderwetse taboes je niet in de weg staan en leer wat je kan over elk deel van je lichaam. En zeg het voort — ontdek of je vrienden wellicht een aantal van deze interessante feitjes al kennen!

 

Reacties

Ook interessant