Gooi ze niet weg! 10 manieren om oude theezakjes te hergebruiken

De normale manier om theezakjes te gebruiken is nogal duidelijk: om een kopje thee te maken. Maar de meeste mensen weten niet dat je ze eigenlijk voor vele andere dingen kunt gebruiken nadat je er een lekker warm drankje mee hebt gebrouwen. Hier 10 voorbeelden van hoe je gebruikte theezakjes kunt "recyclen" voor allerlei praktische toepassingen...

1. Glasreiniger

Knip het theezakje open, wikkel de vochtige theeblaadjes in een dunne doek en gebruik ze om ramen, spiegels en andere glazen oppervlakken schoon te maken. Wrijf eenvoudigweg over het oppervlak en droog het oppervlak dan af met een schone, droge doek.

spiegel

2. Compost

Als je het nietje verwijdert dat het zakje bij elkaar houdt, dan kun je oude theezakjes gewoon op de composthoop gooien. Als je één of twee kopjes vers gebrouwen thee bij je compost giet, is dat overigens ook bevorderlijk voor het op gang brengen van het ontbindingsproces.

Graham Corney/shutterstock

3. Plantenvoeding

Gebruikte theezakjes zijn geen langdurige oplossing voor het bemesten van je planten, maar ze kunnen helpen bij het opfrissen als je even niets anders hebt liggen. Verwijder gewoon het nietje en begraaf het theezakje tegen de plant aan.

dünger

4. Wratten

Het schijnt dat je wratten kunt behandelen door er een paar minuten een nat theezakje (groene thee) op te leggen, maar je zult de resultaten pas de volgende dag merken.

warzen

5. Geuren neutraliseren

Verspreid de gedroogde blaadjes van een gebruikt theezakje over textiel heen om van vieze geurtjes af te komen. Laat ze ongeveer 10 minuten liggen en verwijder ze dan met een stofzuiger.

Phovoir/shutterstock

6. Handen wassen

Als je handen na het koken erg naar ui of vis ruiken, kunt je van die geur afkomen door ze met droge, gebruikte theezakjes in te wrijven.

Likee68/shutterstock

7. Voor in bad

Thee met antioxidanten — groene thee, bijvoorbeeld — zijn fantastisch voor in bad. Dit aromatische brouwsel is geweldig voor de huid en de geur biedt ook nog eens heerlijke aromatherapie.

baden

8. Kiespijn

Week een zakje kamillethee in warm water en plaats het op de tand waar je last van hebt. Dit biedt tijdelijke verlichting van de pijn. Een andere optie is een mondspoeling maken van een zakje salie- of kamillethee.

zahnschmerzen

9. Blauwe plekken

Je kunt blauwe plekken behandelen door er een paar minuten een vochtig theezakje tegenaan te houden. Deze methode is ook effectief bij muggensteken en zonnebrand.

Dmitri Ma/shutterstock

10. Snijwondjes helen

Kleine snijwonden kunnen ook worden behandeld door er een vochtig theezakje op te plaatsen. Kamillethee en zwarte thee werken hier het beste voor.

wundheilung

Dus de volgende keer dat je de waterkoker aanzet en een kopje thee brouwt, denk dan even na voordat je het theezakje in de vuilnisbak gooit. Als je snel om je heen kijkt, vind je waarschijnlijk wel een andere manier om er gebruik van te maken!

Reacties

Ook interessant