Zo maak je een scherventaart. Prachtig en lekker!

Een taart bakken is altijd iets speciaals. Of je doet het omdat er gasten komen. Of er komen gasten omdat je bakt. Deze taart kan voor beide gelegenheden worden ingezet. Hij is zo bijzonder, dat je gasten het er waarschijnlijk nog wel langer over zullen hebben. Want de taart bestaat uit kleine, bonte "scherven" die eruit zien als vensterglas.

Je hebt nodig:

Voor de bodem

  • 250 gr biscuitjes
  • 100 gr suiker
  • 50 gr gesmolten boter

Voor de taart

  • 1 silicone springvorm
  • 375 ml slagroom
  • 250 ml ananassap
  • 5 x 65 ml water
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel gelatinepoeder
  • Gelatinepudding in de smaken citroen, druif, aardbei, perzik en sinaasappel

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

Eerste meng je het poeder van elke smaak gelatinepudding in aparte bakjes met het water, maar wel echt met niet meer dan de aangegeven 65 ml, omdat we hier een stevigere consistentie nodig hebben dan normaal.

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

Dan mengen we de verbrijzelde biscuitjes met het boter tot een laagje deeg. Deze gaat 15 minuten bij 180 °C in de voorverwarmde oven.

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

Dan mix je de gelatinepoeder met het ananassap en verhit het geheel. Deze mix laat je even afkoelen en giet je dan bij de opgeklopte room.

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

Haal vervolgens de koude gelatinepudding uit de koelkast, snijd ze in blokjes en doe ze in de slagroommix. LET OP: probeer het niet om te roeren, want de blokjes kunnen licht scheuren. Giet dan het hele mengsel in de springvorm.

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

Nu kun je de bovenkant nog voorzichtig gladstrijken. Vervolgens gaat de taart ten minste 4 uur in de koelkast, het beste een nachtje laten staan. Als je ten slotte de springvorm losmaakt, moet het er ongeveer zo uitzien:

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

En klaar is de taart met het bonte vensterglas... pardon, met de blokjes gelatinepudding. Veel plezier bij het opeten!

YouTube/ Cookies Cupcakes and Cardio

En voor wie het zelf ook eens wil proberen, hier nogmaals het recept in detail:

Deze taart is uniek en heeft tot nu toe nog bij elke proever voor een grote glimlach om de volle mond gezorgd.

 

Reacties

Ook interessant