Met deze truc pimp je het saaie bammetje kaas

Of het nu voor het ontbijt, de lunch op het werk of het avondeten is: Nederlanders houden van hun belegde boterham. Je kunt op talloze manieren een sandwich bouwen. Broodjes ham, bammetjes kaas, broodjes ham-kaas: je zou er bijna keuzestress van krijgen! Maar hier is een idee waar je geen twee keer bij hoeft na te denken. Het klinkt in eerste instantie misschien bizar, maar als je de foto's ziet, moet je toch toegeven: dit is briljant!

Helaas kan de heerlijke geur die tijdens het bakken uit de oven komt alleen worden beschreven. Maar met een beetje inbeeldingsvermogen, zul je het je ook wel kunnen voorstellen. Het beste is nog: je kunt er zelf eindeloos mee variëren en combineren, en dat allemaal in één grote sandwich! Super compact en ook nog eens om je vingers bij af te likken.

Theoretisch gezien, kun je deze sandwich maken met waar je ook zin in hebt. Daarom is het ook zo perfect. Maar eerst moet je het brood uithollen! Een rond brood werkt het best.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

Hier heeft iemand bijvoorbeeld de eerste laag met salami gemaakt en deze met een flinke laag mayonaise bedekt.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

Toen wat uienringen bovenop.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

Een nieuwe laag en een nieuwe smaaksensatie: gehakt met mosterd er overheen.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

De eerste groentjes: kleine pepertjes bedekt door een laagje ham.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

En een beetje ketchup verdubbelt de smaakexplosie. Bedek met wat kool of sla!

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

Het zoet-zure sap van vers gesneden tomaten zal het hele brood intrekken. De kaas voegt een heerlijk rokerige toon toe.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

En dan de finale: plakjes kalkoenborst en wat sausjes er bovenop om het af te maken. En een paar pepertjes, als je tegen pikant kan!

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

En uiteindelijk kroon je het meesterwerk met de bovenkant van het brood. Voor een warme snack schuif je het brood 30 minuten in de oven bij 150 °C.

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

En het resultaat: een sandwich met TIEN lagen! Verrukkelijk klein, maar gigantisch van smaak. Bon appétit!

facebook/Erdenechimeg Davaasuren‎

Krankzinnig dat er zoveel laagjes op slechts één brood passen. Als je het aandurft om in deze zee van smaak te duiken, worden je smaakpapillen beloond met een feest voor je zintuigen. Ook bij een groep kinderen met stevige trek doet deze sandwich het goed.

Deel dit recept en deze truc voor het pimpen van de saaie belegde boterham.

Reacties

Ook interessant