Met deze truc heb je in een mum van tijd heerlijke, eigengemaakte kaneelbroodjes!

Zeg nou eerlijk: wanner heb je voor het laatst je broodbakmachine gebruikt? Is wel even geleden, hè? Het is nu eenmaal één van die huishoudelijke apparaten die in het begin gretig gebruikt wordt en dan al snel achterin het keukenkastje verdwijnt. Maar wacht: pak hem er maar weer bij, want hij is perfect geschikt om deze kaneelbroodjes mee te maken!

Je hebt nodig:

Voor het deeg:

  • 100 gr. zachte boter
  • 200 ml melk
  • 1 pakje gedroogde gist
  • 500 gr. bloem
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Voor de vulling:

  • 150 gr. boter
  • 125 gr. suiker
  • 2 el kaneelpoeder

Voor de crème:

  • 200 gr. roomkaas
  • 100 gr. gesmolten boter
  • 4 el suiker

En zo maak je ze:

Doe eerst alle vloeibare ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Dit kun je gewoon in de broodbakmachine doen!

Youtube/CookWithApril

Natuurlijk werkt de klassieke manier met een kom en een mixer ook gewoon. Voeg het bloem toe, daarna de gist en tot slot de rest van de ingrediënten. Stel de machine in op "kneden".

Youtube/CookWithApril

Laat het geknede deeg dan minstens 20 minuten staan in een warme omgeving. In dit tijdsbestek zal het zich ongeveer verdubbelen in grootte.

Youtube/CookWithApril

Combineer ondertussen de ingrediënten voor de kaneelvulling. Dit kun je het beste met de hand doen.

Youtube/CookWithApril

Rol het deeg uit tot het plat en vierkant is. Hoe dunner, hoe beter.

Youtube/CookWithApril

Smeer er nu een laagje boter overheen.

Youtube/CookWithApril

Strooi dan de kaneelmix er overheen.

Youtube/CookWithApril

Rol het deeg op tot een stam.

Youtube/CookWithApril

En hier komt de échte truc: gebruik flosdraad om de stam in plakken van ongeveer 4 cm dik te snijden. 

Youtube/CookWithApril

Dit werkt veel beter dan een mes. De ronde vorm blijft intact en er wordt niets geplet.

Youtube/CookWithApril

De rollen kun je dan licht met boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. Laat wat ruimte ertussen voor eventuele uitzetting. Plaats de bakplaat 15-20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180°C.

Youtube/CookWithApril

In dit tijdsbestek kunt je de crème bereiden. Meng eenvoudigweg alle ingrediënten goed samen.

Youtube/CookWithApril

Na het bakken, giet je de crème gewoon over de hete kaneelbroodjes heen. Tijd om te genieten!

Youtube/CookWithApril

Hier is de video met de instructies:

De Zweedse meubelwinkel met 4 letters noch de professionele bakker in de straat maakt ze lekkerder. Deze kaneelbroodjes zijn echt de bom!

Laat je vrienden dit geweldige recept zien en deel het met iedereen die je kent.

Reacties

Ook luidt